Region Hovedstaden forlænger ambulancekontrakter

Region Hovedstaden skal i 2020 gøre klar til et nyt udbud af regionens ambulancekørsel. For at sikre god tid til udbuddet, har regionsrådet imidlertid besluttet at forlænge de nuværende kontrakter med Falck og Hovedstadens Beredskab. Forlængelsen er foreløbigt på ét år. Regionen understreger samtidig, at en sund og god kontrakt forudsætter reel konkurrence.

Det er et ønske om at sikre god tid til at forberede processen, så der er mulighed for at komme i dialog med interesserede leverandører, der nu får Region Hovedstaden til at forlænge ambulancekontrakterne.

Når der skal vælges nye leverandører, vil der ifølge regionen være politisk fokus på at sikre, at regionen har en ambulancedrift, som syge og tilskadekomne mennesker kan være trygge ved. Men også fokus på at sikre konkurrence.

​“Politisk er vi i Region Hovedstaden enige om, at en sund og god aftale for alle forudsætter, at vi har reel konkurrence på vores ambulanceberedskab. Det handler selvfølgelig om at det ikke skal være for dyrt, men det handler i højere grad om, at vi vil være sikre på, at syge og tilskadekomne borgere får den bedste kvalitet og hjælp, når uheldet er ude”, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Annonce