Region Sjælland: Falck var 100 mio. kr. for dyr

Falck kunne levere den bedste kvalitet, men ved at lade svenske Samariten overtage ambulancekørselen i de dele af Region Sjælland, hvor Falck hidtil har varetaget opgaven, står Region Sjælland til at spare omkring 100 mio. kr. i forhold til Falcks tilbud. Samlet skal regionen nu betale 256 mio. kr. for ambulancekørselen, hvilket er omkring 15 mio. kr. mindre end den nuværende pris. Til gengæld skal regionen fremover selv afholde en række udgifter.

Tilbuddene fra de tre ambulanceoperatører, som bød på opgaven, er af Region Sjælland blevet vurderet ud fra pris, kvalitet og leveringssikkerhed.

Når det gælder prisen, har forskellen mellem Roskilde Brandvæsens og Samaritens tilbud været begrænset. Roskilde Brandvæsen havde en pris på 24,7 mio. kr., mens Samaritens bud lød på 27,3 mio. kr.

I de øvrige områder havde Falck og Samariten afgivet tilbud, og her skulle Falck have 345,1 mio. kr. for ambulancekørselen, mens Samariten var mærkbart billigere, nemlig 224,2 mio. kr.

Når det gælder vurderingen af kvaliteten af de ydelser, der skal leveres, er Falcks tilbud som det eneste vurderet som “meget tilfredsstillende”, mens Samariten og Roskilde Brandvæsen har fået karakteren “tilfredsstillende”.

Alle tre ambulanceoperatører har fået karakteren “tilfredsstillende” når det gælder leveringssikkerhed.

Annonce