Region Sjælland vil styrke beredskabet med 50 flere ambulancereddere

Arkivfoto: Region Sjælland

Fra 1. februar 2024 bliver akutberedskabet i Region Sjælland styrket. Et nyt setup vil således indebære, at der hver dag vil være 8-10 flere ambulancer end i dag. Dermed bliver det samlede antal af ambulancereddere, som er tilknyttet ambulancetjenesten, forøget med 50. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi regionen har et historisk højt antal ambulancebehandler-elever under uddannelse.

I dag stiller Falck i gennemsnit med 48-52 ambulancer hver dag, fordelt over hele Region Sjælland. Et antal, der ventes øget til 56-58 ambulancer samlet set for Falck og den nye regionale operatør, Ambulance Sjælland. Dermed vil det samlede antal af medarbejdere tilknyttet ambulancetjenesten stige med 50.

”Jeg glæder mig til, at vi går i luften med et endnu stærkere akutberedskab med mere personale og flere ambulancer til at hjælpe vores mange borgere, når de har behov for det”, siger regionsrådsformand Heino Knudsen fra Region Sjælland.

Formand: Væsentligt flere ambulancereddere i 2024

I alt forøges antallet af medarbejdere fra Falcks 682 i 2023 til samlet 732 for Falck og Ambulance Sjælland. Der bliver både tale om flere medarbejdere tilknyttet kørsel af ambulancer, sygetransport og de såkaldte avancerede ressourcer som f.eks. akutlægebiler og præhospitale vurderingsenheder, ligesom der indlemmes flere ambulanceelever i beredskabet

”Ambulancereddere er en mangelvare i hele landet, og i 2023 har disse udfordringer været særligt udtalte. Derfor er jeg glad for, at det faktisk er lykkedes os at fastholde og tiltrække så mange, at vi kan øge antallet af reddere og medarbejdere fra 1. februar”, siger Jens Ravn, som er formand for Udvalget for forebyggelse, det præhospitale område, forskning og innovation i Region Sjælland.

Historisk mange elever

Både hos Ambulance Sjælland og Falck glæder man sig over udsigten til at kunne mønstre flere medarbejdere. Blandt andet godt hjulpet af et vedholdende fokus på at optage og uddanne flere elever.

”Vi har i regionen som helhed lige nu et historisk højt antal ambulancebehandler-elever under uddannelse, som løbende bliver færdiguddannet, og der er flere på vej i løbet af foråret. Dem glæder vi os til at indlemme i styrken, så vi kan gøre ambulancedriften endnu stærkere”, siger Karina Jensen, der er ambulancechef i Ambulance Sjælland.

Hos Falck er man glade for, at den tidlige indsats med det øgede elevoptag i dag bærer frugt, ligesom reddernes store engagement og fleksibilitet har været en kæmpe hjælp i en tid med mangel på reddere.

”I Falck ser vi frem til det fortsatte samarbejde med Region Sjælland, så vi i fællesskab kan skabe gode arbejdsvilkår for vores reddere og sikre, at regionens borgere kan føle sig trygge ved, at der er en ambulance på vej, når de har brug for det. Vi har handlet rettidigt i forhold til tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere, og vi har i dag landets højeste elevoptag. Det sammenholdt med vores dygtige og fleksible reddere gør, at vi fortsat kan levere et robust akutberedskab – også i fremtiden”, siger Martin Betzer, der er ambulancedirektør for Falck Ambulance Sjælland.

Annonce