Regioner: Ekstra akutlægehelikopter betyder større tryghed

Arkivfoto: Lasse Hyldager

Finansloven for 2018 er på plads, og med aftalen øremærkes midler til flere sundhedsområder. Ifølge Danske Regioner er det særlig positiv, at endnu en akuthelikopter bliver føjet til de nuværende tre, som udgør en vigtig del af det danske akutberedskab. Udvidelsen glæder Bent Hansen, der er formand for Danske Regioner.

”Det er meget godt for vores akutberedskaber, at vi snart kan føje endnu en akutlægehelikopter til beredskabet. Helikopterne er vigtige, fordi de kommer hurtigt frem over store afstande til borgere, der er kritisk syge. Det er livsvigtigt for at kunne hjælpe de danskere der bor i yderområder og på øerne, når de har akut brug for hjælp. Akuthelikopterne giver på den måde mere lighed i sundhed for alle danskere uanset hvor de bor”, siger Bent Hansen.

I løbet af 2016 har de tre akutlægehelikoptere fløjet på missioner i alt 3.593 gange, og herunder fløjet 1.690 patienter til behandling på et af landets hospitaler. De nuværende tre helikoptere har base i Skive, Billund og Ringsted og bruges på tværs af hele landet.

Annonce