Akutlægehelikopterne har fået væsentligt mere at lave

Arkivfoto: Lasse Christiansen

En opgørelse over flyvningerne i 1. og 2. kvartal i 2015 viser, at de tre akutlægehelikoptere på landsplan har fløjet 66 pct. flere missioner. Flyvningerne er blevet flere i takt med at forår og sommer indfandt sig. Akutlægehelikopternes baserne ligger i Billund, Ringsted og Skive. Og alle tre steder er der blevet væsentligt mere at lave for akutlægehelikopterne.

Stigningerne i antallet af akutlægehelikopternes flyvninger (fra 1. til 2. kvartal 2015) fordeler sig på baser således:

  • Skive + 28 pct. – fra 165 til 212 flyvninger
  • Ringsted + 57 pct. – fra 179 til 282 flyvninger
  • Billund + 99 pct. – fra 133 til 265 flyvninger

Det er således basen i Billund, der topper med dobbelt så mange flyvninger i 2. kvartal som i 1. kvartal 2015. Ringsted-helikopteren flyver 57 pct. mere, mens beredskabet i Skive øgede flyvningerne med næsten en tredjedel.

De tre gule akutlægehelikoptere har siden oktober 2014 været en del af regionernes akutberedskaber. De flyver over hele landet, men bliver disponeret lokalt af personalet på regionernes AMK-vagtcentraler.

Når akutlægehelikopteren og den tre mand store besætning rykker ud, er det fortrinsvis til svær tilskadekomst eller alvorlig sygdom, og patienterne bliver primært fløjet til specialistbehandling på et af landets store universitetshospitaler.

Akutlægehelikopterne er på vagt døgnet rundt og flyver, når myndighedskrav og vejr tillader det.

Annonce