Region vil have ambulanceuddannelsen flyttet til en sygeplejerskeskole

Uddannelsen som ambulanceredder bør ikke længere være delt i en assistentuddannelse og behandleruddannelse. Det mener Region Syddanmark, som opfordrer undervisningsministeren til at oprette en samlet redderuddannelse. Samtidig bør uddannelsen forankres i regi af en sygeplejerskeskole i stedet for en erhvervsskole.

Uddannelsen til ambulancebehandler tager i dag fire år. Dette forløb består af 6-20 ugers grundforløb (afhængigt af elevens forudgående kompetencer), 2½ års uddannelse som ambulanceassistent, 1½ års arbejde som ambulanceassistent samt seks ugers uddannelse som ambulancebehandler. Assistentuddannelsen udbydes af Rescue Center Denmark i Esbjerg og Erhvervsskolen Nordsjælland i Helsingør, mens behandleruddannelsen udbydes af SOSU Nord i Aalborg og Dansk Institut for Medicinsk Simulation i København.

I et brev til undervisningsminister Ellen Thrane Nørby (V) opfordrer regionsrådsformand Stephanie Lose (V) fra Region Syddanmark imidlertid til, at redderuddannelsen samles.

”Vi ser en god faglig mening i, at assistent- og behandleruddannelsen integreres i én samlet redderuddannelse”, skriver Stephanie Lose, som samtidig opfordrer til, at uddannelsen placeres i Region Syddanmark, nærmere bestemt hos Rescue Center Denmark i Esbjerg. Regionsrådsformanden henviser blandt andet til, at det sundhedsfaglige indhold af uddannelsen allerede i dag foregår på sygeplejeskolen i Esbjerg. ”Det har haft stor betydning for kvaliteten af redderuddannelsen og tilfredsheden med undervisningen hos reddereleverne, at det er sygeplejersker, der varetager den sundhedsfaglige del af undervisningen”, skriver Stephanie Lose.

Samtidig opfordrer Region Syddanmark til, at en fremtidig redderuddannelsen får en anden forankring, således at den forankres i regi af en sygeplejerskeskole, mens de mere tekniske dele af uddannelsen fortsat skal varetages af de tekniske skoler.

Annonce