Responce: 3F skyld i tabt udbud

Det bliver ikke Responce, som skal drive den nye læge- og akutbil i Horsens. Redningsdirektør Michael Sørensen bekræfter, at selskabet i dag har fået at vide, at kontrakten går til en anden byder – efter al sandsynlighed Falck – som var markant billigere end Responce. Men Michael Sørensen påpeger, at den igangværende strid med 3F formentlig er skyld i det tabte udbud. Responce ville nemlig kunne reducere sit bud med 1 mio. kr., hvis selskabet fik mulighed for at anvende døgnvagtsmodellen fremfor holddrift.

“Vi har desværre ikke kunnet opnå en godkendelse af lokalaftalen omkring en døgnvagtsmodel til lægebilen, og vi har derfor måttet beregne vores tilbudspris efter 3F/DI-overenskomsten med holddrift, det vil sige en slagterioverenskomst fra 1954”, fortæller redningsdirektør Michael Sørensen, Responce.

Og den manglende mulighed for at anvende døgnvagtsmodellen gør en stor forskel. “Havde vi kunnet få en lokalaftale, som andre ambulanceudbydere har i Danmark, kunne vi uden af blinke sænke prisen med over 1 mio. kr. om året. Men desværre forhindrer vores overenskomst i øjeblikket døgnvagter, og Søren Andersen fra 3F vil ikke godkende lokalaftalerne på grund af manglende tillidsfolk, selv om vi snakker og forhandler fint med både 3F Århus, Horsens og Skanderborg”, siger Michael Sørensen.

“Hvem skulle tro, at den danske model og én mand i 3F skal styre, hvem der vinder udbud på ambulanceområdet i Danmark?”, lyder det retoriske spørgsmål fra Michael Sørensen.’

Annonce