Responce har ansat de første reddere

Horsens-områdets kommende ambulanceoperatør, Responce, har nu ansat de første to af de ca. 100 ambulancereddere, som selskabet skal bruge til at bemande 12 ambulancer fra 1. december 2009. Begge de nye reddere kommer fra Falck, og indtil videre har der ifølge Responce været stor interesse for de informationsmøder, som selskabet har arrangeret.

De to nye Responce-medarbejdere – Ricki Kristiansen og Mads Fallesen – er blevet ansat som ambulancebehandlere på dagvagt til afløsning i ambulancetjenesten på alle vagtformer, og målet er, at de begge i løbet af 2010 skal uddannes som paramedicinere.

Ricki Kristiansen og Mads Fallesen skal endvidere i en del af deres arbejdstid indgå i en turnus som driftsansvarlig – en vagthavendefunktion, som døgnet rundt skal være til rådighed for Region Midtjylland, hospitaler, politi, brandvæsener og ikke mindst redderne på Responces syv stationer. Opgaverne for den driftsansvarlige omfatter blandt andet opfølgning på diverse opgaver, vagtplanlægning og deltagelse ved større ulykker. Da både Ricki Kristiansen og Mads Fallesen har en baggrund som supervisorer i Falck vil de desuden kunne bidrage med faglige input og hjælp til Responces lægeenhed, ledelse og reddere.

Responces første ambulancebehandlere starter i selskabet den 1. august 2009, og de skal i perioden frem til opstarten den 1. december 2009 bidrage med tilrettelæggelse, opbygning, indretning og klargøring af stationerne og de 12 nye ambulancer. De skal også indgå i de træningsforløb, som tilrettelægges for Responces nye medarbejdere inden opstarten.

Responce skal i alt bruge små 100 ambulancereddere inden de 12 ambulanceberedskaber skal sættes i drift den 1. december 2009, og ifølge Responce har der været stor interesse for de orienteringsmøder, som selskabet har arrangeret. I sidste måned deltog 110 reddere i et orienteringsmøde i Horsens, som var arrangeret i samarbejde med Falcks lokale tillidsmand og 3F, og tirsdag i denne uge deltog 25 reddere i et orienteringsmøde i Kolding. Samme dag havde der været et mindre orienteringsmøde i Horsens, som ifølge Responce resulterede i seks jobansøgninger. Det seneste orienteringsmøde har været holdt i Vejen, og her deltog otte reddere.

Annonce