Samariten er klar til udfordringen

I går forudsagde brandchef Jan Axlev fra Københavns Brandvæsen, at Samariten aldrig kommer i gang i Danmark. Men hos Samariten er de ikke bekymrede. “Det er helt klart en stor udfordring, men det er ikke første gang, vi har vundet et udbud og skal vokse hurtigt. Udfordringen i Danmark er vores hidtil største, men vi har også betydeligt flere ressourcer og mere erfaring nu”, siger Ulf Kanfjäll, der er den ene af tre Kanfjäll-brødre, som ejer Samariten. Han forventer, at Samariten får en overenskomst på plads inden jul.

Samariten bekræfter, at selskabet de næste ni måneder skal mere end tredoble sin størrelse for at løse opgaven i Danmark. “Det er helt klart en stor udfordring, men det er ikke første gang, vi har vundet et udbud og skal vokse hurtigt. Udfordringen i Danmark er vores hidtil største, men vi har også betydeligt flere ressourcer og mere erfaring nu”, siger Ulf Kanfjäll, der er den ene af tre Kanfjäll-brødre, som ejer Samariten, til P4 Sjælland.

Lige nu sidder Ulf Kanfjäll i Samaritens hovedkvarter i Vallentuna nord for Stokholm og regner på, hvor mange danske reddere, der skal ansættes. Samtidig arbejder han på at få en overenskomst med redderne i stand “hurtigst muligt” og gerne inden jul.

Formanden for regionsrådet i Region Hovedstaden, Vibeke Storm Rasmussen (S), er da heller ikke nervøs for at overlade en del af ambulancekørslen til det svenske firma. “I prækvalifikationen har vi vurderet, at Samariten kan løfte opgaven. Og der er ikke kommet noget frem senere, der giver anledning til at tro, at de ikke kan leve op til aftalen”, siger Vibeke Storm Rasmussen.

Annonce