Statsministeren takker det præhospitale personale

Arkivfoto: Niels Aage Skovbo

Under corona-krisen har der været fokus på den indsats, som læger og sygeplejersker yder. Men i et længere indlæg retter statsminister Mette Frederiksen nu en tak til blandt andet det præhospitale personale. Statsministeren understreger, at der ud over lægerne og sygeplejerskerne er en lang kæde af medarbejdere, som også fortjener at blive nævnt.

”Der er så mange mennesker i det danske sundhedsvæsen, som hver dag yder en helt uvurderlig indsats. Vi snakker ofte om sygeplejersker og læger. I er en utrolig vigtig og stor del af vores sundhedsvæsen. Sammen med jer står en lang kæde af medarbejdere, som også fortjener at blive nævnt”, skriver statsminister Mette Frederiksen (S) i indlægget.

”De første, vi ofte møder, er lægesekretærerne og ansatte i vagtcentralen, lægevagten og hotlines. I lytter og vejleder os i telefonen, og tager imod når vi møder op hos den praktiserende læge eller på sygehuset”, skriver statsministeren – og fortsætter:

”Alle I mange mænd og kvinder i det præhospitale beredskab. Ambulancebehandlere, paramedicinere, akutlæger, helikopterpiloter, ambulanceassistenter og elever – bag dragter og værnemidler akutbehandler I hjemme hos borgeren og transporterer patienterne til udredning på landets sygehuse”.

I indlægget nævner statsministeren også en række andre personalegrupper.

”Til sidst til alle jer mange mennesker i et stort og kompliceret sundhedsvæsen har jeg ét enkelt budskab: Tak! Tusind, tusind tak”, slutter Mette Frederiksen.

Annonce