Ambulancereddere vil have del i corona-vinterpakke

En del af corona-vinterpakken på 1 mia. kr. skal gå til landets ambulancereddere. Det mener både Reddernes Udviklingssekretariat i 3F og Reddernes Fagforening. Begge organisationer har skrevet til regionerne – som får ansvaret for at fordele pengene – og gjort opmærksom på, at corona-pandemien også har medført en stor belastning af ambulancetjenesten.

Det er regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne, som har indgået en politisk aftale om en corona-vinterpakke på 1 mia. kr. Pengene går til regionerne, så de kan styrke sygehusvæsenets robusthed over vinteren.

Og nu opfordrer både 3F’s Reddernes Udviklingssekretariat og Reddernes Fagforening til, at en del af pengene går til den pressede ambulancetjeneste.

Arbejder under utrygge rammer

”Redderne har under corona måtte arbejde under utrygge rammer og påtage sig nye opgaver. Mange reddere oplevede i starten af corona-krisen, at de manglede værnemidler. Flere reddere er blevet smittet med COVID-19. Flere reddere oplevede også, at de kom bageste i køen af frontpersonale, da der skulle vaccineres første gang”, skriver formanden for Reddernes Udviklingssekretariat, Flemming Overgaard, i et brev til regionsrådsformændene.

”Redderne i ambulancetjenesten og i den liggende sygetransport varetager en helt central funktion for at få patienter hurtigt og sikkert til og fra hospitalet, og når der er flere indlagte, så er der også flere behandlingskrævende og ikke-behandlingskrævende transporter til og fra sygehusene. Den præhospitale indsats løses både af regionerne selv og af private leverandører. Det er derfor min opfordring, at både privat- og offentligt ansatte ambulancepersonale og sygetransportredderne bliver tænkt ind i forbindelse med udmøntningen af regeringens coronavinterpakke”, skriver Flemming Overgaard.

Opgaverne er løst samvittighedsfuldt og loyalt

Fra Reddernes Fagforening lyder der en tilsvarende opfordring:

”Længe har der været mangel på reddere, men i år har manglen sat ny rekord. Det betyder et kæmpe arbejdspres på de eksisterende beredskaber, der oplever langt flere ture, alt for få pauser og dårligere arbejdsvilkår”, skriver bestyrelsen i Reddernes Fagforening til regionerne.

”Vi har løst vores opgaver samvittighedsfuldt og loyalt. Rigtig mange af os har pligtopfyldende taget ekstravagter til gavn for det danske samfund. Skal vi kunne blive ved med det, bør vi blive tilgodeset – uanset om det er en privat eller en offentlig entreprenør, som den enkelte redder arbejder for”, skriver bestyrelsen.

Annonce