Tre nye ambulancer er udstyret med ny teknologi

Foto: Kenneth Meyer

Hovedstadens Beredskab har sat tre nye ambulancer i drift på stationen i Hvidovre. De tre ambulancer er udstyret med ny teknologi, der skal forbedre sikkerheden under kørslen og aflaste mandskabet. Under kørslen har chaufføren således hjælp af eksempelvis afstandsregulering, aktiv bremseassistent samt bak-kamera med retningsangivelse og 360-graders kamera.

De nye ambulancer er opbygget på et forstærket Mercedes-Benz Sprinter-chassis med en lasteevne på helt op til 800 kg, og så har de fået indbygget en lang række nye funktioner og systemer.

Under kørslen har chaufføren hjælp af eksempelvis afstandsregulering (Distronic), aktiv bremseassistent samt bak-kamera med retningsangivelse og 360-graders kamera. Sidstnævnte forventes især at kunne hjælpe med til at undgå køreskader ved lav hastighed, når ambulancen skal manøvreres tæt på objekter.

”Vi arbejder meget med, hvordan vi kan skabe en endnu bedre ambulanceservice for borgerne, herunder at udnytte nye systemer og teknologier. I de nye ambulancer har vi valgt nogle hjælpeværktøjer, som vi forventer både vil styrke sikkerheden, arbejdsmiljøet og aflaste vores ambulancefolk, så vi skal bruge mindre tid på eksempelvis manuel registrering og kan fokusere på vores vigtigste opgave, nemlig at redde liv”, fortæller Mikkel Birch Laursen, der er korpsambulancemester i Hovedstadens Beredskab.

Flådestyringssystem advarer, hvis kritisk udstyr glemmes

Ambulancerne er også blevet udstyret med et flådestyringssystem, som Hovedstadens Beredskab vil afprøve. Systemet giver blandt andet nogle fordele, som vil betyde mindre manuel registrering i forhold køretøjets status og service (batteri, kilometerstand osv.), måling og dokumentation af G-påvirkninger ved uheld samt automatisk registrering af kritisk udstyr, så der f.eks. lyder en advarsel, hvis ambulancemandskabet i farten er ved at køre fra kritisk udstyr som defibrillator eller medicintaske.

Til at starte med vil de tre nye ambulancer alle have placering på brandstationen i Hvidovre med henblik på at indhente erfaringer med de nye systemer i køretøjerne.

Hovedstadens Beredskab leverer op til 23 ambulanceberedskaber i døgnet til Region Hovedstaden.

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

Annonce