Usikkerhed om ambulancekørsel i overgangsperiode

Efter Samaritens kollaps sender Region Sjælland nu ambulancekørslen i udbud igen, og udbuddet forventes afgjort i løbet af juni. Hvis udbuddet vindes af andre end Falck, så skal den nye ambulanceoperatør formentlig have mindst otte måneder til at forberede overgangen, men Region Sjællands nuværende kontrakt med Falck udløber den 1. september 2009 – og selv om regionen i dag meldte ud, at ambulancekørslen er sikret, så har regionen ikke kontaktet Falck om en mulig kontraktforlængelse. Hvordan Samariten vil stille sig til et eventuelt erstatningskrav fra Region Sjælland vides heller ikke, for Samaritens danske pressechef kan ikke komme i kontakt med den svenske ledelse.

Kontrakten mellem Falck og Region Sjælland er opsagt pr. 1. september 2009, men med mindre det kommende udbud vindes af Falck, så vurderes det som helt usandsynligt, at en ny ambulanceoperatør kan tage over kun tre måneder efter, at det nye udbud er afgjort i juni. Falcks øverste chef, direktør Allan Søgaard Larsen, siger imidlertid til Folketidende, at der ikke har været nogen drøftelse mellem regionen og Falck om eventuelt at forlænge korpsets kontrakt ud over 1. september.

Allan Søgaard Larsen vil dog ikke afvise, at regionen vil kunne opnå en aftale. “Men det forudsætter, at vores folk har is i maven, og det håber jeg de har. Den hidtidige usikkerhed har allerede fået nogle af vores ambulancefolk til at finde andet job”, siger Allan Søgaard Larsen.

Om Region Sjælland kan få dækket ekstraudgifterne til et nyt udbud hos Samariten vides ikke, da Samariten ikke er kommet med nogen udmeldinger efter kollapset i Region Sjælland. På Samaritens danske hjemmeside oplyses det fortsat, at “Samariten satser på Region Sjælland og Hovedstaden” og at “Samariten er på vej!”.

Samaritens svenske ejere har tilsyneladende ikke ulejliget sig med at orientere deres danske pressechef, Arne Møller. “Jeg har ikke hørt noget endnu”, kunne Arne Møller ved 11-tiden mandag formiddag fortælle. Fredag holdt Arne Møller møde med repræsentanter fra Samariten, og siden har han ikke hørt fra Samaritens ledelse. Heller ikke et forsøg på at få fat i ledelsen i Sverige er lykkedes for ham.

Folketidende har forsøgt at ringe til Samaritens hovednummer i Sverige, men her er der kun en tilfældig, fortvivlet medarbejder til at tage telefonen. Medarbejderen, som ikke præsenterede sig, sagde til Folketidende: “Der er kun mig her”. På spørgsmålet om, hvorvidt han kan finde en fra Samaritens ledelse, som kan bekræfte, at Samariten har trukket sig fra ambulancekørslen i Region Sjælland i Danmark, svarer medarbejderen: “Nej, jeg tog bare telefonen, jeg kan ikke finde andre… Du må ringe senere, jeg ved ikke noget”.

Annonce