Redder stoppede spøgelsesbilist

Tirsdag aften lykkedes det en autoredder at stoppe en spøgelsesbilist på motorvejen ved Bramdrupdam. I bilen sad et ældre ægtepar fra Haderslev, som havde kørt over 20 kilometer mod trafikken – og som hverken havde reageret på horn, blink eller fagter.

Autoredder Allan Sørensen fra Dansk Autohjælp kom tirsdag aften kørende sydover, da han opdagede en bil i den modsatte side, som kørte mod kørselsretningen. Først forsøgte han med horn, blink og fagter at forklare situationen for spøgelsesbilisten, som kun kørte 40 kilometer i timen, men det ældre ægtepar i bilen forstod ikke signalerne.

Redderen kørte derfor længere frem, standsede og sprang over autoværnet, hvor det endelig lykkedes ham at standse bilen. Samtidig dirigerede han trafikken på motorvejen uden om den lille røde Nissan.

Tilfældigvis kom et andet redningskøretøj fra Dansk Autohjælp kørende i nordgående retning, og sammen gjorde de klar til at få bilen vendt, men i det samme ankom politiet til stedet og overtog sagen.

”Det var en voldsomt dramatisk oplevelse, og det er et under, at det gik godt”, fortæller Allan Sørensen, som var på vej sydpå med en bil på ladet og en kunde i bilen. Bilisten var en 82-årig mand fra Haderslev, som kom fra Fredericia, og han havde således kørt omkring 20 kilometer ad motorvejen i den gale side af vejen.

Annonce