Anholdt for afbrænding af indsatsledervogn

Arkivfoto

En autoophugger fra Skærbæk i Sønderjylland blev natten til tirsdag anholdt, efter at han mandag satte ild til den lokale beredskabchefs indsatsledervogn på ophuggerens ejendom. Indsatsledervognen udbrændte. Det var flere års uenighed mellem Skærbæk Kommune og autoophuggeren, der kulminerede med bilafbrændingen mandag.

Kommuneingeniøren i Skærbæk, Niels-Ejnar Bech, fik sin bil brændt af, da han sammen med en autoophugger var taget på besigtigelse på ejendommen for at vurdere, hvordan man skulle få skrotbilerne fjernet. “Vi holdt ude i vejsiden, da manden kom kørende. Han sagde ikke noget til os, men hentede en dunk benzin, som han smed over min bil og satte en tændstik til”, fortæller Niels-Ejnar Beck til Jydske Vestkysten. Niels-Ejnar Beck var på besigtigelse i sin egenskab af ansat i teknisk forvaltning i Skærbæk Kommune, men han havde også vagt som indsatsleder og kørte derfor i sin indsatsledervogn.

“Jeg havde en pulverslukker, og jeg forsøgte at slukke ilden, men branden i motorrummet kunne jeg ikke stoppe”, fortæller han til avisen. Hele den forreste del af bilen udbrændte. Efter at have stukket ild på kommuneingeniørens bil, forsvandt manden, og politiet ledte forgæves efter ham det meste af eftermiddagen. Natten til tirsdag fandt politiet så frem til autoophuggeren, der nu sidder i arresten. I løbet af tirsdagen vil han blive afhørt af kriminalpolitiet i Tønder.

Når Skærbæk Kommune var på vej til at fjerne skrotbiler fra mandens adresse, var det på baggrund af en landsretsdom, der gjorde det klart, at skrotbilerne opbevares ulovligt.

Annonce