Ballade på kystredningsstationen i Hirtshals

Arkivfoto: Claus Olischer

Farvandsvæsenets kystredningsstation i Hirtshals er midlertidigt lukket, og beredskabet i Skagerak er svækket. Den officielle årsag er, at fire nøglepersoner blandt de 14 redningsfolk er sygemeldte. Ingen på redningsstationen i Hirtshals vil kommentere situationen, men sygemeldingerne kommer oven på længere tids problemer med arbejdsmiljøet på stationen.

“Jeg har forsøgt at mægle, men det er ikke lykkedes at bringe parterne til enighed. Nu må der folk til udefra”, siger formanden for De Danske Redningsmænd, Villy Ringgaard, Hanstholm til TV2/Nordjylland. Han fortsætter: “Vi kan ikke være bekendt, at lukke en redningsstation på grund af intern uenighed”.

Farvandsvæsenet er orienteret om problemerne i Hirtshals. “Der er tale om et dårligt psykisk arbejdsmiljø, og det skal vi straks have en løsning på”, siger skibsinspektør Mogens Rasmussen fra Farvandsvæsnet. “Jeg regner med, at mødes med redningsfolkene i Hirtshals straks i den kommende uge, og så skal vi drøfte situationen. Vi er nødt til at lukke stationen nu, men jeg regner med, at der er fuldt beredskab igen fra på onsdag”, siger han til TV2/Nordjylland.

Mens redningsfolkene i Hirtshals og de to redningsbåde er trukket ud af beredskabet, er Søværnet Operative Kommando parat til – i større omfang end normalt – at benytte helikoptere.

Annonce