Beredskabscenter mangler nu en tredjedel af de værnepligtige

Næsten en tredjedel af de værnepligtige hos Beredskabsstyrelsen i Næstved mangler i øjeblikket i beredskabet. Årsagen er corona, hvor 16 værnepligtige er smittede, mens 14 er i isolation som nærkontakter. Smitten er sket, selv om Beredskabsstyrelsen før nytår besluttede at inddrage de værnepligtiges orlov, så de ikke kunne tage hjem og potentielt blive smittede.

Beredskabsstyrelsen Sjælland i Næstved har ca. 100 værnepligtige, og af dem er 16 altså i øjeblikket corona-smittede og 14 er i isolation som nærkontakter. Det sker i en periode, hvor der ellers er travlt med at bistå fødevaremyndighederne med at aflive kalkuner, der er smittede med fugleinfluenza, ligesom beredskabscenteret assisterer med ekstra hænder ved Region Sjællands test- og vaccinationscentre.

Beredskabsstyrelsen lukkede kort før nytår portene og isolerede de værnepligtige i et forsøg på at undgå corona. Selv om de lukkede porte ikke kunne stoppe smitten, bakker stabschef Martin Vendelbo fra Beredskabsstyrelsen Sjælland stadigvæk op om beslutningen:

”Vi kan ikke vide, om tallet havde været større eller mindre, om vi havde lukkede portene eller ej. Det tror jeg ikke, nogen kan svare på. Men jeg synes stadigvæk, det giver mening, fordi vi har kunne kontrollere test og smitte på en bedre måde. Hvis man ser bredt på det, hvilket man også skal, så må man sige, at vi stadig har sikret, at vi kan løse store opgaver”, siger Martin Vendelbo til TV2/Øst.

Lige nu ser det ud til, at de værnepligtige igen får lov til at forlade beredskabscentrene fra på mandag.

Annonce