Beredskabschef fratræder – for at undgå fyring

Længere tids magtkamp mellem Ringsted beredskabschef, Søren Hansen, og kommunens tekniske direktør er angiveligt årsagen til, at Søren Hansen nu har skrevet under på en fratrædelsesaftale, der indebærer, at han stopper som beredskabschef til februar. Alternativet havde været en fyring.

Søren Hansen har været tilknyttet Ringsted Brandvæsen i 31 år, og ifølge Dagbladet Ringsted fratræder han på grund af en langvarig magtkamp med kommunens tekniske direktør Lars Mørk. Ifølge avisen har de to blandt andet været uenige om, hvorvidt brandvæsnet er en selvstændig enhed eller en del af teknisk forvaltning.

Selv har Søren Hansen ikke ønsket at kommentere sagen, mens den tekniske direktør mener, at beredskabschefens fratrædelse er udramatisk.

”Det er en personalesag. Men manden er jo snart 60, så det er ikke unaturligt, når man nærmer sig den alder, at man laver en pensionsaftale eller andet, så jeg synes ikke, der er grund til at spekulere i alt muligt, der er dystert”, siger Lars Mørk til Dagbladet.

Også en anden erfaren leder indenfor det sjællandske beredskab forlader snart sit job efter uoverensstemmelser. Det er Møns tidligere beredskabschef og nuværende viceberedskabschef i Vordingborg Kommune, Henning Larsen, der pr. 1. september forlader beredskabet med en seniorordning.

Annonce