Bilinspektør brugte blå blink til at stoppe bilist

En bilinspektør, der var på vej hjem efter et færdselsuheld, benytte onsdag aften de blå blink, som hans tjenestebil er udstyret med, til at stoppe en bilist, som ifølge bilinspektøren kørte ”med hovedet under armen”. Bilisten troede, at der var tale om en betjent, og da det senere viste sig ikke at være tilfældet, gik politiet i gang med at eftersøge en falsk betjent.

Bilisten har fortalt politiet, at han ved Næstved blev stoppet af en Hyundai med de blå blink tændt, og at Hyundai’ens fører anvendte et rødt ”Stop – politiet”-skilt. Ifølge bilisten blev han truet med, at han kunne få nogle slag med skiltet, hvis han ikke kørte ordentligt. Den behandling fik bilisten til at kontakte politiet for at klage, men her kunne man konstatere, at der ikke var tale om en politibetjent. Derfor udsendte man onsdag aften en efterlysning, da vurderingen var, at personen havde udgivet sig for at være politibetjent.

Ud fra beskrivelsen nåede lokalpolitiet i Næstved imidlertid frem til, at der formentlig var tale om en lokal bilinspektør, der har en udrykningsmonteret bil. Og over for politiet erkendte bilinspektøren, at det nok var ham, som var efterlyst. Han havde ifølge sin egen forklaring været på vej hjem fra et færdselsuheld, da han ville påtale, at en bilist kørte uforsvarligt – hvorefter han anvendte de blå blink til at stoppe bilisten.

”Det er lidt påstand mod påstand, og det kan tænkes, at bilisten har fået opfattelsen af, at bilinspektøren har udgivet sig for at være betjent, simpelthen bare fordi de blå blink har været anvendt. Men det er vigtigt at understrege, at godt nok er bilinspektøren godkendt til at køre udrykning i sin bil og også til at bruge blå blink. Det er jo vigtigt, han kommer frem til ulykkessteder hurtigt. Men han er altså ikke godkendt til at udføre politiarbejde, som det er, når han standser en bil for at påtale uforsvarlig kørsel”, siger Jørgen Christensen fra lokalpolitiet i Næstved til Sjællandske.

Politiet har endnu ikke taget stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Annonce