Straffesag mod Falck efter to alvorlige ulykker med tavlevogne

Arkivfoto

Falck har overtrådt arbejdsmiljøloven i forbindelse med to alvorlige ulykker med tavlevogne, der kostede en redder livet og kvæstede en anden. Det mener anklagemyndigheden, som nu har rejst tiltale mod Falck med påstand om bødestraf. Ifølge anklagemyndigheden havde Falck ikke sikret, at arbejdet blev planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt.

Den 23. januar 2024 starter en straffesag ved Retten i Næstved. Den tiltalte er Falck, som – ifølge tiltalen – er ansvarlig for, at arbejdet med tavlevogne på motorvejen ikke blev planlagt, tilrettelagt og udført sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Faren for påkørsel af Falcks tavlevogne var dermed ikke effektivt imødegået.

Det skriver Ekstra Bladet.

Særligt skærpende omstændigheder

Baggrunden for sagen er to alvorlige ulykker med tavlevogne fra Falck. I 2018 blev en 63-årig Falck-redder dræbt, da hans skiltevogn – som han stod få meter foran – blev ramt af en bilist. Bilisten blev senere dømt for uagtsomt manddrab. I 2020 blev en Falck-redder kvæstet, da han stod i nødsporet, mens hans tavlevogn blev påkørt af en bilist, som kørte med mindst 130 km/t.

Ifølge Ekstra Bladet mener Falck, at der siden ulykken i 2018 er blevet arbejdet intensivt med arbejdsmiljø og sikkerhed, ligesom Falck henviser til, at ulykken i 2020 var bilistens skyld. Derfor nægter Falck sig skyldig i sagen.

Omvendt mener anklagemyndigheden ifølge Ekstra Bladet, at der er tale om særligt skærpende omstændigheder, og at straffen i begge tilfælde skal skærpes, fordi Falck flere gange tidligere og senest i 2017 er straffet for overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

Annonce