Brandmand seks måneder i fængsel for overgreb mod mindreårige

En 28-årig deltidsbrandmand, der var tilknyttet Tårnby Brandvæsen, blev i dag idømt seks måneders fængsel for seksuelle overgreb mod to piger på henholdsvis 11 og 14 år. Den 28-årige var sammen med en anden brandmand tiltalt for anden kønslig omgængelse end samleje med børn. For den 31-åriges vedkommende var overgrebene blandt andet sket på brandstationen i Tårnby.

Sagen mod den 28-årige blev i dag behandlet ved byretten i København, og her blev den 28-årige – der sideløbende med jobbet som deltidsbrandmand var pædagogmedhjælper – dømt for anden kønslig omgængelse end samleje med børn på henholdsvis 11 år og 14 år. Overgrebene fandt sted den 16. august 2009 kl. 04.15 i en parkeret bil. Den 14-årige piges forældre arbejder på brandstationen, og det var angiveligt herigennem, at den nu dømte brandmand kom i kontakt med pigen.

Brandmanden fik selv det sidste ord, inden dommen blev afsagt. “Jeg fortryder det inderligt. Det gjorde jeg med det samme. Det værste var at indse, at den ene af pigerne kun var 11 år. Det skal jeg leve med resten af mit liv, og det er den værste straf”, sagde den brødebetyngede brandmand ifølge Ekstra Bladet.

Under sagen havde brandmanden forklaret, at han troede, at begge piger var 14 år gamle – men altså dermed stadig under den seksuelle lavalder. Under sagen fremlagde anklagemyndigheden oplysninger fra brandmandens computer, hvor det blandt andet fremgik, at han en time efter episoden den 16. august 2009 på Google havde søgt på “seksuel lavalder”.

Annonce