140.000 har hentet den nye 112-app

I løbet af de første små to uger efter lanceringen af den nye 112-app har ca. 140.000 danskere hentet app’en til deres smartphone, og siden lanceringen har app’en næsten konstant været at finde øverst på hitlisterne for apps. Alarmcentralerne fortæller desuden, at det nye hjælpeværktøj allerede har været i funktion flere gange og gjort en positiv forskel.

”Det er dejligt, at 112 app’en er en succes. Den gør det både nemmere at være borger og alarmcentral, når der er brug for hjælp. Jeg kan kun opfordre endnu flere til at downloade app’en”, siger miljøminister Ida Auken.

Miljøministeriet stiller en stor mængde data om natur, kort, matrikelkort, flyfoto mv. gratis til rådighed for alle, der har lyst til at bruge dem. De frie data skal understøtte effektivisering af den offentlige sektor og økonomisk vækst i den private.

”112-app’en er et godt eksempel på en ny innovativ løsning skabt i synergi og samarbejde mellem den offentlige og private sektor. Med de frie data vil vi se endnu mere af den slags. Kun fantasien sætter grænsen”, siger miljøministeren.

112-app’en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph – og finansieret af TrygFonden.

Annonce