Ebeltoft-brandfolk fastholder opsigelser

Google Maps

Et dialogmøde med borgmester og beredskabsdirektør har ikke fået ni deltidsbrandfolk fra Ebeltoft til at skifte mening: De har besluttet at fastholde deres opsigelser, og det indebærer, at der fra 1. april 2016 kun vil være fem deltidsbrandfolk i Ebeltoft. Beredskabet vil søge at løse bemandingsproblemerne ved at trække på assistance fra nabostationerne.

Det er den nye risikobaserede dimensionering for Randers, Favrskov, Syddjurs og Norddjurs kommuner, som har fået deltidsbrandfolkene i Ebeltoft til at sige op. Brandfolkene er utilfredse med, at det fælleskommunale Beredskab & Sikkerhed vil reducere bemandingen af førsteudrykningen i Ebeltoft fra holdleder og syv mand til holdleder og fem mand. Brandfolkene mener, at det i alvorlig grad vil gå ud over deres muligheder for at yde hjælp, ligesom de frygter for deres sikkerhed ved indsatser.

For en måned siden var der så indkaldt til en fællesmøde mellem Syddjurs’ borgmester, beredskabsdirektøren og de otte brandfolk, der havde sagt op, men endnu ikke var stoppet. Efter mødet gav brandfolkene udtryk for, at de nu ville genoverveje deres beslutning – men den overvejelse har altså ført til, at i alt ni brandfolk forlader brandstationen i Ebeltoft.

Tilbage på brandstationen vil fra 1. april 2016, hvor opsigelserne træder i kraft, være fem deltidsbrandfolk samt et mindre antal afløsere. Dermed kan den lokale førsteudrykning som udgangspunkt ikke bemandes fuldt ud, men Beredskab & Sikkerhed søger nu nye brandfolk. Indtil bemandingen atter er optimal, vil man basere sig på assistance fra nabobrandstationerne.

Annonce