Falck skal redegøre for langsom udrykning

Google Streetview
Brandstationen i Allerød

Der gik 16 minutter inden første slukningskøretøj var fremme, da der 1. august udbrød brand i en carport på Ahornvej i Lynge, og det betegner beredskabschefen som “utilfredsstillende”. Derfor skal Falck nu redegøre for forløbet. Branden nåede at brede sig til en anden carport og var begyndt at brede sig til et hus, da brandvæsenet fra Allerød nåede frem.

Den maksimale udrykningstid i Lynge er fastsat til 15 minutter, og brandvæsenet nåede således frem et minut for sent. “Det er ikke godt nok. Det er selvfølgelig noget, vi vil gå videre med hos Falck. Vi køber en vare hos dem, og lever de ikke op til aftalen, er det klart, at vi må bede om en forklaring og en redegørelse, og det ønsker vi i dette tilfælde”, siger beredskabschef Thøger Refshauge fra Allerød Kommune til Allerødnyt.

Thøger Refshauge var selv indsatsleder ved branden, og under fremkørselen til brandstedet kunne han se en kraftig røgsøjle fra brandstedet. Derfor valgte han at tilkalde et ekstra slukningstog fra Farum, der var fremme kort tid efter slukningstoget fra Allerød. Thøger Refshauge glæde sig over, at den forsinkede udrykning ikke fik katastrofale følger. “Men derfor må det alligevel ikke ske, og jeg kan kun beklage. Vi undersøger sagen, og jeg vil meget gerne mødes med borgerne på Ahornvej og tale med dem om episoden”, siger han.

Annonce