Fire brandfolk på sygehuset efter eksplosion under lejlighedsbrand

Fire brandfolk fra Københavns Brandvæsen måtte søndag bringes til sygehuset, efter at der opstod en eksplosion under en lejlighedsbrand. De fire brandfolk var indsat som røgdykkere, da en eller flere iltflasker i lejligheden eksploderede, og to af brandfolkene er fortsat indlagt og kommer ikke tilbage på arbejde lige foreløbig. De to andre er blevet udskrevet.

Københavns Brandvæsen rykkede kort før middag ud til lejlighedsbranden på Jagtvej, og da der var formodning om, at lejlighedens beboer – en ældre kvinde – var i den brændende lejlighed, blev der indsat to røgdykkerhold til personredning. Imidlertid eksploderede iltflasker i lejligheden, og de fire brandfolk kom til skade.

”De to af brandmændene forventes sygemeldt fra deres arbejde i den kommende tid. De befandt sig i det første røgdykkerhold og har derfor fået eksplosionen ‘full on’. De klager begge over trykken i brystet og ondt i ørerne”, fortæller brandvæsnets vagtchef, Kristian Næsted, til Ekstra Bladet. Han tilføjer, at der er tale om trykskader.

De to andre brandfolk, som var i lejligheden ved eksplosionen, er udskrevet og forventes at være tilbage i tjeneste allerede i næste uge.

Update: Operationschef Kristian Næsted oplyser søndag aften, at alle fire brandfolk er udskrevet fra hospitalet og efter omstændighederne har det godt. To er i god nok form til at fortsætte vagten umiddelbart, mens to er sygemeldt. De to sygemeldte formodes dog at være klar igen til deres næste vagt om tre dage.

Københavns Brandvæsen oplyser, at man af en nabo var blevet advaret om, at der var iltflasker i den brændende lejlighed. Man valgte dog at indsætte røgdykkerne, da der var en person i lejligheden.

Branden kostede den ældre beboer livet.

Annonce