Frederiksborg Brand & Redning henter ny beredskabsdirektør hos politiet

Beredskabskommissionen for Frederiksborg Brand & Redning har besluttet at ansætte Mikael Henrik Wern som ny beredskabsdirektør. Han tiltræder stillingen den 1. april 2021. Mikael Henrik Wern har 15 års ledererfaring fra politiet, senest som ledende politiinspektør i Rigspolitiets Nationale Efterforskningsafdeling.

Der var ifølge Frederiksborg Brand & Redning kommet mange kvalificerede ansøgninger til stillingen som beredskabsdirektør, men i ansættelsesudvalget var man enige om, at Mikael Henrik Wern var den bedste kandidat.

”Vi havde fået mange gode ansøgninger, men Mikael har de helt rette kvalifikationer. Han har ledererfaring fra en stor organisation, blandt andet som HR-chef og som leder af efterforskningsafdelinger. Vi i beredskabskommissionen er overbeviste om, at Mikael kan bidrage positivt til Frederiksborg Brand & Redning og skabe et godt beredskab og en god arbejdsplads i samarbejde med ledere og medarbejdere”, siger borgmester John Schmidt Andersen, der er formand for beredskabskommissionen.

Mikael Henrik Wern er uddannet ved politiet, hvor han har arbejdet siden 1999, men nu er han klar til at prøve noget nyt:

”Jeg ser meget frem til at starte i Frederiksborg Brand & Redning med de mange dygtige og engagerede medarbejdere og frivillige. Og jeg ser frem til i samarbejde med medarbejderne, de frivillige, beredskabskommissionen og vores eksterne interessenter at sikre, at Frederiksborg Brand & Redning kontinuerligt udvikler sig i henhold til de krav, der ligger for en moderne beredskabsorganisation, til gavn for alle borgerne i vores kommuner”, siger Mikael Henrik Wern.

Mikael Henrik Wern afløser Kim Lintrup, der i juni 2020 blev fritaget for tjeneste og hjemsendt, hvorefter han en måned senere indgik en fratrædelsesaftale. Frederiksborg Brand & Redning har valgt at holde årsagen til fratrædelsen hemmelig, men brandvæsenets operative chef blev ved samme lejlighed fritaget for tjeneste, mens forebyggelseschefen senere er fratrådt som chef efter problemer med arbejdsmiljøet i afdelingen.

Annonce