Lars Nørby Johansen stopper som bestyrelsesformand i Falck

Lars Nørby Johansen. Arkivfoto

Efter først 16 år som administrerende direktør og derefter 10 år som formand har Lars Nørby Johansen valgt at forlade Falck-koncernen i forbindelse med generalforsamlingen den 30. april 2014. Det sker samtidig med, at Lego-familiens investeringsselskab, KIRKBI, overtager tre andre ejeres aktier i Falck og dermed liver den næststørste aktionær.

”Jeg har været med Falck på en fantastisk rejse, hvor organisationen har bredt sig fra at være et dansk rednings- og assistanceselskab med 6.000 ansatte til at blive en global aktør i 43 lande i seks verdensdele med mere end 32.000 ansatte. Falck er med sit nye ejerskab inde i en stabil, vækstskabende periode med yderligere international ekspansion på vej. Tidspunktet er det rette til, at jeg bruger min energi på andre opgaver”, siger Lars Nørby Johansen.

Næstformanden i Falck, Thorleif Krarup, takker Lars Nørby Johansen for hans unikke indsats for Falck: ”Lars Nørby Johansen er stærkt medvirkende til, at Falck har udviklet sig til en globalt værdsat leverandør af tryghed og omsorg til mennesker over hele kloden. Ikke mindst hans forståelse for samarbejde med det offentlige Danmark har været nøglen til Falcks succes med at eksportere danske velfærdsydelser”, siger Thorleif Krarup.

På et møde torsdag besluttede Falcks bestyrelse at indstille til Falcks generalforsamling, som afholdes den 30. april 2014, at vælge tidligere koncernchef i Chr. Hansen Lars Frederiksen, administrerende direktør i Nutmeg Management Karen Koh og Senior Vice President i Merck Group Dorthe Mikkelsen som nye bestyrelsesmedlemmer. Ved samme lejlighed træder Johannes Due og Henrik Poulsen ud af bestyrelsen, mens Søren Thorup Sørensen og Steen Hemmingsen fortsætter som generalforsamlingsvalgte medlemmer.

Det forventes, at Falcks bestyrelse efter generalforsamlingen konstituerer sig selv med Falcks hidtidige næstformand, Thorleif Krarup, som ny formand for bestyrelsen og med Lars Frederiksen som ny næstformand.

Forud for generalforsamlingen træder ATP Private Equity, Folksam Ömsesidig Livsförsäkring og PFA Pension ud af Falcks ejerkreds. Deres aktier overtages af KIRKBI, som dermed øger sin aktieandel.

Annonce