Odsherreds brandvæsener havde problemer i snestormen

Arkivfoto

Odsherred Brandvæsen havde under snestormen i går og i nat en del problemer. Værst gik det ud over brandstation Asnæs. Det fortæller beredskabschef Jens Larsen, der selv var indsatsleder på stationen i nat. Brandfolkene på stationen i Asnæs måtte opgive at nå frem til en alarm fra Skamlebæk Radiostation. I Vig måtte brandfokene gå det sidste stykke ud til en skorstensbrand.

Første gang, snevejret voldte problemer, var kokken 16.45, da brandvæsenet blev kaldt ud til røg i et hus på Kildeåsen i Grevinge, skriver Venstrebladet. På grund af det glatte føre var det svært for brandbilerne at komme frem, og da de gjorde det, var der ifølge Jens Larsen ikke mere røg i huset. Det viste sig dog, at der havde været ild i en skorsten, og at røgen var trukket ned i stuen.

Klokken 00.21 meldte det automatiske brandalarmeringsanlæg på Radiostationen i Skamlebæk om brand. Men her måtte brandvæsenet opgive at komme videre, da det nåede til Riis på Ordrupvej. Flere andre biler var ifølge Jens Larsen også kørt fast her, blandt andet en af hjemmehjælpens biler. En sneplov var blevet tilkaldt, og da den nåede frem, besluttede brandvæsenet at opgive, at forsøge at nå frem til radiostationen, fordi der antagelig var tale om en blind alarm. “Hvis der havde været brand, så var der jo nok blevet ringet 112 fra naboerne på det tidspunkt, cirka en time efter alarmen”, siger Jens Larsen til Venstrebladet.

Dermed var problemerne dog ikke overstået. Ved sneplovens hjælp kom brandudrykningen gennem Fårevejle Kirkeby og halvvejs til rundkørslen på Adelers Alle, men her blev sneploven ifølge Jens Larsen klemt ud i rabatten af en modgående firehjulstrækker, og så sad den fast. Derefter kom en traktor til og hjalp med at rydde omkring sneploven så brandkøretøjerne kunne komme forbi og hjem til stationen i Asnæs. Herfra meldte beredskabschefen til politiet i Holbæk, at man ikke ville rykke ud mere i nat uden at have en sneplov med fra starten.

På stationen i Vig måtte brandfolkene gå det sidste stykke for at nå frem til nattens eneste udrykning, en skorstensbrand, som blev anmeldt ved midnatstid. Arbejdet blev dog gjort, og mandskabet kom hjem i god behold, oplyser Jens Larsen.

Annonce