Opfordrer til at udsætte lukning af beredskab

Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen opfordrer de storkøbenhavnske kommuner til at udsætte lukningen af Beredskab Storkøbenhavn, og samtidig er ministeren åben for, at staten kan overtage Beredskab Storkøbenhavns faciliteter i Hedehusene. Indenrigsministeren ønsker lukningen udsat, fordi de politiske partier bag den nuværende politiske aftale om redningsberedskabet i løbet af 2004 skal gøre status på aftalen, ligesom der også i 2004 skal indgås en ny aftale om forsvarsområdet, hvor regeringen ønsker at lave en samlet vurdering af anvendelsen af frivillige i både beredskab og forsvar.

Derfor opfordrer ministeren de storkøbenhavnske kommuner til at nøjes med at afvikle det krigsmæssige beredskab, hvorefter der i løbet af 2004 vil kunne tages en beslutning om det fredsmæssige beredskabs fremtid.

Om Beredskab Storkøbenhavns tilbud om, at staten kan overtage faciliteterne i Hedehusene, skriver ministeren i et brev til den storkøbenhavnske beredskabskommission, at “faciliteterne ved Beredskab Storkøbenhavn synes, at kunne skabe gode rammer for en række vigtige og relevante beredskabsaktiviteter”.

Annonce