Redningskorps og fotograf i strid om telefonnummer

Redningskorps Danmark skal betale 300.000 kr. til den herostratisk berømte fotograf Ole Eli Christiansen. Det mener Ole Eli Christiansen i hvert fald selv, og årsagen er, at han har overtaget et telefonnummer, som tidligere hos TDC har været registreret til Redningskorps Danmark. Derfor får Ole Eli Christiansen ifølge eget udsagn omkring 50 daglige opkald fra redningskorpsets kunder, leverandører og kreditorer – og nu vil han have konsulentbetaling for besværet. Konflikten er blevet intensiveret, efter at Ole Eli Christiansen har indrykket helsidesannoncer i den lokale avis, hvor han advarer mod at bruge Redningskorps Danmark.

Striden handler om telefonnummeret 70 208 112, som tilhører Ole Eli Christiansen, der i øjeblikket opererer under navnet Udrykningsfotograferne i Kolding. Nummeret fik Ole Eli Christiansen, efter at det i en periode havde været inaktivt, og ifølge TDC burde inaktivitetsperioden normalt føre til, at trafikken til nummeret var døet ud.

Ifølge Ole Eli Christiansen har han imidlertid frem til 12. oktober 2012 modtaget i alt 456 opkald fra Redningskorps Danmarks kunder, leverandører og kreditorer. Derfor har han præsenteret redningskorpset og dets chef, Henrik Kalmer, for en regning på 300.000 kr.

”Vi mener, at han bruger nogle konsulenttimer hos os, nemlig at servicere hans telefon. Det koster. Det er det samme som at bede TDC om at tage ens telefon, mens man er på ferie. Det tager TDC altså også et beløb for”, siger Ole Eli Christiansen til TV2/Fyn.

Redningskorps Danmark har imidlertid ikke tænkt sig at betale en krone til udrykningsfotografen. ”Jeg kan med ro i sindet sige, at jeg betaler dem ikke. Vi har ikke bedt ham om at tage telefonerne for os på nogen måde, og telefonnummeret er heller ikke vores, så hvorfor skulle vi betale en regning for en service, vi ikke har bestilt?”, siger Henrik Kalmer.

Nu har Ole Eli Christiansen så reageret ved at indrykke en række helsidesannoncer i Fyns Stiftstidende. Her beskylder han Redningskorps Danmark for at misbruge hans telefonnummer – og han oplyser, at han nu har sat en advokat på sagen. Annoncen afsluttes med følgende tekst: ”Udrykningsfotograferne i Kolding anbefaler, at man ikke laver handler med Redningskorps Danmark”.

Annonce