Norske Viking stopper samarbejdet med Redningskorps Danmark

Tidligere på året meddelte den norske redningskoncern Viking og Redningskorps Danmark, at de indledte et tæt samarbejde, der skulle skabe mere konkurrence inden for både beredskab og autohjælp i Danmark. Dengang mente Redningskorps Danmark, at samarbejdet ville gøre det lettere for selskabet at vinde udbud af beredskabsopgaver. Nu er samarbejdet imidlertid afsluttet, og Viking vil i stedet opbygge sin egen organisation i Danmark.

Samarbejdsaftalen fra februar gjorde Redningskorps Danmark til partner i Vikings planer om at ekspandere i Danmark. I forvejen er Viking – udover Norge – repræsenteret i Sverige, og selskabet har ikke lagt skjul på, at man går efter en solid position i hele Norden.

Den fremtidige ekspansion i Danmark kommer imidlertid ikke til at ske i samarbejde med Redningskorps Danmark. Viking har nemlig netop meddelt, at samarbejdet afvikles. I stedet vil Viking selv indgå aftaler med lokale autohjælpsvirksomheder og dermed opbygge sit eget stationsnet. Det bliver Vikings egen vagtcentral – og ikke som hidtil planlagt Redningskorps Danmarks vagtcentral – som skal disponere opgaverne.

Redningskorps Danmark har hidtil ikke haft held til at indgå aftaler om udførelse af beredskabsopgaver i Danmark.

Annonce