Startede redningsaktion to dage i træk

Den kan meget vel ende med, at Frederikssund Politi kommer til at hænge på regningen, efter at en gruppe kano-roere fra en fritidsklub i Glostrup to dage i træk formåede, at få sat en større redningsaktion i gang på Roskilde Fjord. Den første dag blæste det 11 sekundmeter, og midt på eftermiddagen blev der slået alarm, hvorefter helikopter, vandscootere og redningsbåde fra Roskilde Brandvæsen og Gundsø Brandvæsen afsøgte fjorden, inden de tre eftersøgte kanoer blev fundet på Eskildsø.

De nødstedte mente imidlertid ikke selv, at de havde været i havsnød, og valgte at overnatte i bivuak på øen. Dagen efter bød på endnu hårdere vejr med vind omkring 15 sekundmeter. Alligevel valgte kanosejlerne at fortsætte sejladsen nordpå, og der blev endnu engang slået alarm, og en stor redningsaktion gik i gang.

Gundsø Brandvæsen vil sende en regning for den anden redningsaktion, mens Roskilde Brandvæsen vil sende regninger for begge redningsaktioner – ialt ca. 35.000 kr. Hos Roskilde Brandvæsen mener man, at fritidsklubben i begge tilfælde burde have afholdt sig fra at sejle ud på fjorden i det hårde vejr, og derfor sendes der to regninger.

Redningsaktionerne fandt sted i Skibby Kommune, men Frederikssund Politi valgte at rekvirere Roskilde Brandvæsen, fordi brandvæsenet råder over et omfattende beredskab til overfladeredning, og derfor bliver regningerne sendt til Frederikssund Politi. Politiet har så mulighed for at videresende regningerne til fritidsklubben og dermed Glostrup Kommune, men efter at have afhørt pædagogerne mener politiet ikke, at man kan bebrejde dem noget, idet de troede, at de havde sikret sig, bl.a. ved at ringe til DMI.

Annonce