Stor brandmandskonkurrence i Odense

I næste uge går det løs i Odense, når brandfolk fra flere lande i Europa skal dyste mod hinanden i brandmandskonkurrencen FireFit Championships. Ud over at byde på fem hårde brandmandsdiscipliner, skal konkurrencen løbes på tid. FireFit Championships er en international brandmandskonkurrence, der for første gang afvikles i Danmark.

FireFit afvikles onsdag og torsdag i den kommende uge som led i Danske Beredskabers årsmøde. Ud over at der skal afvikles en international konkurrence, har man i Danske Beredskaber besluttet, at der også skal være et DM i FireFit.

”Vi synes, det kunne være rigtig sjovt at afholde en konkurrence kun for danske brandfolk, som de kunne træne op til. Vi ved, at fællestræning øger trivslen på stationerne, og så er det jo heller ikke helt skidt, at man kommer i rigtig god form”, siger Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef i Danske Beredskaber

”Første gang vi så FireFit, var i forbindelse med en messe i Tyskland sidste år. Siden da har vi forberedt os på at skulle afvikle konkurrencen i Danmark. Så det er godt et års arbejde, der kulminerer i næste uge, så vi er jo enormt spændte”, fortæller Bjarne Nigaard, som håber at rigtig mange vil komme forbi og se konkurrencen, som er gratis for tilskuere.

FireFit Championships er en international brandmandskonkurrence, der har sin oprindelse fra Canada, hvor den første konkurrence fandt sted i august 1994. Sidenhen har konceptet spredt sig til Europa, hvor der hen over foråret og sommeren hvert år bliver afholdt en række konkurrencer i forskellige europæiske byer. I år går turen til Odense Congress Center, hvor professionelle brandfolk dyster på tid om at gennemføre en bane bestående af fem brandmandsdiscipliner.

Annonce