Tidligere beredskabschef fyret i sparerunde

Google Maps
Brandstationen i Jyllinge. Arkivfoto

Ved kommunalreformen blev Gundsø Kommune en del af Roskilde Kommune, og Gundsøs beredskabschef gennem en årrække, Søren Lydestad, fortsatte i Roskilde Brandvæsen. Nu har en sparerunde i Roskilde Brandvæsen imidlertid kostet Søren Lydestad jobbet – efter 28 år i brandvæsenet. “Der skulle spares i Roskilde Brandvæsen, og det kostede mig en fyreseddel. Det overraskede mig, men jeg er ikke bitter. Vi skilles som venner”, siger Søren Lydestad.

Søren Lydestad var i 80’erne med til at opbygge Gundsø Brandvæsen, men efter 28 års tro tjeneste er 61-årige Søren Lydestad færdig i Roskilde Brandvæsen. Den 1. december blev han fyret af brandchef Carsten Iversen.

“Jeg blev spurgt til min fremtid, og selvom jeg gjorde det klart, at jeg ikke ville stoppe nu, så skulle der fyres to personer for at spare. Jeg har senest kørt brandsyn i Lejre, og da Roskilde Brandvæsen snart mister Lejre, så skal der spares et sted. Det er gået udover mig, men det er jeg afklaret med. Jeg blev selvfølgelig overrasket og en smule skuffet i starten, men vi skilles som venner. Jeg har også fået en god aftrædelsesordning”, siger Søren Lydestad til Lokalavisen.

“Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde. Mit helbred er godt og lysten er der stadig, så hvis der er brug for mig, så vil jeg gerne arbejde tre-fire år endnu. Jeg regner med at fortsætte mit arbejde med brandsyn i en anden kommune. I øjeblikket snakker jeg med et par kommuner, så om to måneder er jeg måske tilbage på arbejdsmarkedet. Jeg vil ikke stoppe sådan her, og det er nok typisk mig, at jeg gerne vil have det sidste med”, siger Søren Lydestad.

Annonce