Vejle klar med redningsdykkere

Arkivfoto

Efter ca. et års forberedelse og uddannelse bliver der 15. februar etableret et redningsdykkerberedskab hos Vejle Brandvæsen. Det betyder, at det bliver muligt at rykke ud med en dykker, hvis der f.eks. kører en bil i havnen. Der er ikke noget lovkrav om, at de kommunale beredskaber skal have et dykkerberedskab, men beredskabskommissionen i Vejle har alligevel ønsket beredskabet etableret.

Dykkerberedskabet i Vejle er blevet til i et samarbejde med bl.a. Vejle Havn, og det nye beredskab indebærer, at der nu kan tilkaldes redningsdykkere til løsning af redningsopgaver i havn, på fjord, i sø og i vandløb. Beredskabet udfører opgaven med en redningsdykkerbil, og indsatser vil altid som minimum omfatte en redningsdykker, en dykkerassistent og en chauffør/hjælper. Ordningen skal også ses som et beredskabsfagligt supplement til brandvæsnets overfladeredning, der udføres med båd. Uddannelsen er gennemført af instruktører fra Safe Air Diving, og har været en stor udfordring for personalet.

Beredskabet vil også blive tilbudt til omegnskommuner, og ordningen vil ligeledes blive meldt ud i forhold til politiets alarmcentral.

Annonce