Debat: Lad Hovedstadens Beredskab køre ambulancer igen

Sidste år var det slut med Hovedstadens Beredskab som ambulanceoperatør, efter at det fælleskommunale beredskab havde tabt det seneste udbud af opgaven. Men i lyset af Falcks problemer med at levere det krævede antal ambulancer, så bør der atter gøres brug af Hovedstadens Beredskab. Det skriver fællestillidsrepræsentant Andreas Keil i dette debatindlæg.

Dette er et debatindlæg. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Klik her, hvis du ønsker at sende et debatindlæg til BeredskabsInfo. 

Af Andreas Keil, fællestillidsrepræsentant i Hovedstadens Beredskab

Tilbage i 2021 tabte Hovedstadens Beredskab et ambulanceudbud, og dette betød at Danmarks ældste ambulancetjeneste måtte ophøre.

Men det var ikke det eneste, der ophørte. Kvaliteten til hovedstadens borgere blev efterfølgende også udfordret, og i en artikel fra BeredskabsInfo den 2/10-23 kan man læse, at Falck kun kan levere ca. 95 pct. af det lovede beredskab.

Falck og Region Hovedstaden har løbende indgået en række aftaler for at håndtere medarbejderudfordringer, men til trods for disse er Falck stadig langt fra målet, kan man læse, og dette finder jeg stærkt bekymrende.

Der er ikke sikkerhed i driften

Som borger i Region Hovedstaden er jeg bekymret for, om min familie og jeg kan modtage den nødvendige hjælp. Som lokalpolitiker er jeg bekymret for, om Hovedstadens borgere kan få den lovede service. Og som tillidsrepræsentant i Hovedstadens Beredskab står jeg måbende tilbage og ser på.

Jeg står måbende tilbage, fordi Hovedstadens Beredskab er kendt for, og altid har leveret på, kvaliteten samt driften. Frem til det blev offentliggjort, at vi havde tabt udbuddet, havde vi leveret fuldt ud på driften, og vi havde kollegaer, som kontaktede os og meddelte, at såfremt vi vandt, ville de gerne ind og køre i Hovedstadens Beredskab.

Sikkerhed i driften var og er selvfølgelig vigtigt for Region Hovedstaden, og det var det ligeledes i ambulanceudbuddet tilbage i 2021. Men det er ikke det, jeg oplever, når jeg læser at Falck kun kan levere 95 pct. af de lovede beredskaber.

Kan stille med ambulancer på få dage

Region Hovedstaden har gjort rigtig meget positivt for akutberedskabet. De har ændret på ledelsen samt strukturen, og det er i min optik meget positivt, og jeg vil gerne kvittere for den indsats, Region Hovedstaden og deres akutberedskab har gjort og gør.

Men jeg er desværre meget bekymret i forhold til Falck og den situation, de står i, og om det bliver bedre fremadrettet?

I Hovedstadens Beredskab har vi medarbejderne, lysten samt kvaliteten til at kunne løfte opgaven med at sikre en bedre service til borgerne, og vi vil på få dage kunne stille et antal ambulancer, som sikrer hjælpen til borgerne.

Jeg vil som fællestillidsrepræsentant i Hovedstadens Beredskab, og som borger i Hovedstaden, rette henvendelse til min ledelse med henblik på et samarbejde mellem Hovedstadens Beredskab og Region Hovedstaden. Et samarbejde, som vil styrke akutberedskabet i Region Hovedstaden og servicen til borgerne.

Annonce