Brandvæsen

Holdledere bliver tekniske ledere

18 holdledere, der er ansat ved brandstationerne i Ikast-Brande Kommune, har gennemført en uddannelse for holdledere som teknisk leder. Det sker samtidig med en omlægning af kommunens indsatsledervagt. De 18 holdledere er ansat på brandstationerne i Brande, Engesvang, Ikast og Nørre Snede.

Brandvæsen

Handicappet kvinde reddet af brandalarm og hurtig brandmand

Kombinationen af et brandalarmeringsanlæg og en hurtig brandmand var formentlig årsagen til, at en 67-årig handicappet kvinde torsdag overlevede en brand i hendes lejlighed i Brande. Der var installeret et automatisk brandalarmeringsanlæg i lejligheden, og derfor blev Falck i Brande straks alarmeret, da branden brød ud sidst på eftermiddagen.

Autohjælp

Redningskorps Danmark taber endnu en sag i klagenævn

For tredje gang har Redningskorps Danmark tabt en sag i Klagenævnet for Udbud. I den seneste sag havde Redningskorps Danmark klaget over Ikast-Brande Kommunes udbud af brandslukningen, der var den første brandslukningskontrakt, som redningskorpset bød på. Falck vandt udbuddet, men Redningskorps Danmark klagede over, at Ikast-Brande Kommune havde accepteret Falcks tilbud, selv om det ifølge klagen var afleveret det forkerte sted, havde inddraget optioner i strid med udbudsmaterialet og ikke var det økonomisk mest fordelagtige. Men Klagenævnet gav ikke Redningskorps Danmark medhold i et eneste af klagepunkterne.