Brandvæsen

Brandvæsen sender en varm julehilsen til Ukraine

I forbindelse med udskiftning af Nordvestjyllands Brandvæsens materiel til indkvartering, har brandvæsenet fået 670 soveposer og 450 liggeunderlag i overskud. Brandvæsenet har derfor indgået aftale med den herboende Ukrainer Viktoria Pasichenko om at donere de overskydende soveposer og liggeunderlag til Ukraine, hvor der aktuelt er brug for materiel til at stå vinteren igennem.

Brandvæsen

Nyt slukningstog til Falck i Holstebro

På Falcks brandstation i Holstebro har Nordvestjyllands Brandvæsen indsat tre nye brandkøretøjer, således at stationen nu har fået udskiftet hele 1. slukningstog. Der er tale om en ny tanksprøjte, en ny tankvogn og en ny drejestige, som alle er opbygget på MAN TGM-chassiser.

Brandvæsen

Ny trailer giver brandfolk mulighed for at vaske skadelig sod af huden

Nordvestjyllands Brandvæsen har opbygget en ny badtrailer, som gør det muligt for brandfolkene at få vasket sod af huden og skifte til rent tøj allerede på brandstedet. Brandfolkene har hele tiden haft mulighed komme i bad på brandstationerne, men for yderligere at sikre de lokale brandfolks sundhed og arbejdsvilkår, vil traileren rykke ud til brandstederne fra efteråret.

Brandvæsen

Falck får brandslukningskontrakt til 215 mio. kr. uden udbud

Falck skal også i de næste 10 år stå for brandslukningen i Skive, Holstebro og Struer kommuner. Det er Nordvestjyllands Brandvæsen, som har besluttet at indgå en ny kontrakt med Falck, der får virkning fra 1. januar 2021. Det sker uden et udbud, da brandvæsenet har vurderet, at ingen andre end Falck vil kunne løfte opgaven. Kontrakten har en samlet værdi på 215 mio. kr.

Brandvæsen

Kommune til virksomheder: Støt op om deltidsbrandfolk

Der mangler deltidsbrandfolk, og derfor er det vigtigt, at arbejdsgiverne støtter medarbejdere, som ønsker at blive brandfolk. Sådan lyder opfordringen fra Struer Kommune, der understreger, at brandvæsenets samfundsvigtige opgaver kun kan løses af deltidsansatte, hvis der er tilstrækkeligt mange virksomheder, som vil lade deres ansatte forlade arbejdspladsen, når det brænder.