Ny tanksprøjte til Samsø Redningskorps i Nordby

Samsø Redningskorps’ brandstation i Nordby har fået ny tanksprøjte. Den er opbygget på et Scania P 450 B6X4-chassis med førerhus af typen CP31 Crew Cab. Kabinen har klimanlæg og plads til otte brandfolk og fire røgdykkersæt, og der er indvendigt en ståhøjde på næsten 180 cm. Pumpen er en Ruberg lav- og højtrykspumpe, der er 5.000 l. vandtank og 100 l. skumvæsketank samt to 90 m. højtryksslanger.

Den nye tanksprøjte er opbygget hos WISS i Polen i tæt samarbejde med Hauberg Technique i Haslev.

Køretøjet vil få base på brandstationen i Nordby, hvor det sammen med en tankvogn vil udgøre det lokale beredskab. Samsø Redningskorps udfører brandslukning for Østjyllands Brandvæsen, og tanksprøjten vil få nummerplader fra Østjyllands Brandvæsen med vognnummeret NB-M1, mens tankvognen får vognnummer NB-V1.

Tanksprøjtens chassis er indkøbt af Samsø Redningskorps og Brdr. Kjeldahl I/S som led i en samlet handel med Scania Danmark i Horsens. Handlen omfatter i alt otte lastbiler, som udover tanksprøjten er fire terminaltraktorer, to 6×2/4-trækkere samt – som noget særligt interessant – en 8×4-kranbil. Kranbilen bliver leveret omkring den 1. december 2020.

Fotograf: Torben Høyer Hansen

Direktør Søren Peter Kjeldahl fra Samsø Redningskorps fremviser tanksprøjten.

Annonce