Kritik af minister i alarmcentral-sag

Justitsminister Lene Espersen bliver nu bedt om at redegøre for problemerne med både politiets alarmcentraler og med mobile nødopkald. Folketingsmedlem Frode Sørensen (S) rejser sagen efter omtalen af en alvorlig forsinkelse af en ambulance-udrykning til Forum Horsens lørdag aften. Overfor TV Syd anklager Frode Sørensen justitsministeren for smøl. Hun satte en undersøgelse af problemerne igang i februar, men har endnu ikke forklaret Folketinget om resultatet.

Også Dansk Katastrofemedicinsk Selskab rejser kritik af justitsministeriet og videnskabministeriets indsats for at sikre mobile nødopkald. Til Jyllands-Posten siger formanden for selskabet, Knud Børge Møller: “Alarmcentralerne er nogle gange lidt firkantede og vil have hele adressen, inden de går videre. Problemet med mobiltelefoner er stort, men det går langsomt med at gøre noget ved det”.

Rigspolitiet har fået bevilget 38 millioner til et nyt telefoni- og alarmsystem. Men systemets søge-muligheder er ikke gode nok, indrømmer politiinspektør Niels Jørgen Ravn, Esbjerg. “Vi har fået det system, som vi har betalt for”, siger han. Den bemærkning vil Frode Sørensen forfølge. Systemet skal opdateres hurtigst muligt – inden forsinkelserne koster menneskeliv. Formanden for Dansk Katastrofemedicinsk Selskab supplerer til Jyllands-Posten: “Det er ikke et område, der er mange penge i. Havde det derimod været en børsmægler, som havde haft problemer med at komme i kontakt med børsen, så var problemet givetvis løst”, siger Knud Børge Møller.

Annonce