Retarderet mand bag flere tusinde 112-opkald

Foto: Rigspolitiet

En ældre, retarderet mand fra Esbjerg har i flere år ringet i tusindvis af gange til både alarmcentralen, Falck og lægevagten, og myndighederne kan intet stille op. Manden fejler ikke noget alvorligt, men alligevel prøver han stort set dagligt at få enten en ambulance eller en vagtlæge kaldt ud til sit hjem. “Han er en utrolig stor belastning for os. Hver gang han ringer 112, spærrer han for andre opkald, som måske er livsnødvendige”, siger vicepolitikommissær Peter H. Nissen fra Esbjerg Politi til DR Syd.

Politiet har prøvet at tale manden til fornuft ved at aflægge ham et besøg og i en periode at fratage ham hans telefon. Men det har ikke hjulpet. “Så går han bare over til naboen og låner telefonen for at ringe efter en ambulance”, siger Peter H. Nissen. Lederen af Falcks vagtcentral i Kolding, Leif Wiuff, kender også til sagen. Han siger, at den ældre mand kan ringe op mod 70 gange på en enkelt aften.

Chefen for vagtlægerne i Ribe Amt, Jørn Brix siger, at den ældre mand sidste år havde omkring 500 konsultationer. Men vagtlægerne registrerer langt fra alle opkald fra manden, så 5000 henvendelser på et år er ikke for højt sat, mener Jørn Brix. Han vil nu endnu en gang rette henvendelse til embedslægeinstitutionen og Esbjerg Kommunes socialforvaltning for at høre, hvad der kan gøres for at få stoppet chikanerierne. Kontorchef i Social- og familieafdelingen i Esbjerg Kommune, Birthe Paarup Andersen, vil ikke kommentere den konkrete sag.

Annonce