TDC orienterede ikke om kabelbrud

Foto: Rigspolitiet

Efter et alvorligt kabelbrud i Nordsjælland, hvor hverken fastnettelefoner eller mobiltelefoner i store dele af Nordsjælland kunne ringe op til alarmcentralen, kritiserer politiet i Hillerød TDC for ikke at have underrettet dem hurtigt nok. Vicepolitikommissær i Hillerød, Ivan Munch, kalder hele forløbet for stærkt utilfredsstillende.

“Der er ikke rigtig nogle retningslinjer for, hvad vi skal stille op i sådanne situationer, som heldigvis er sjældne. Vi valgte at informere folk om kabelbruddet gennem medierne. Hvis vi først begyndte at underrette de enkelte politistationer om, at 112 var nede, så skulle vi jo også ringe til virksomheder og hospitaler, og det er der ikke mandskab til”, siger vagtchef i TDC, Claus Tavlo, til Frederiksborg Amts Avis.

“Vi fandt først ud af, at folk ikke kunne ringe 112, da der en halv time efter kabelbruddet kom en meddelelse om, at politistationerne i Helsinge og Gilleleje var uden forbindelse med omverdenen”, siger Ivan Munk til Frederiksborg Amts Avis. Politiet i Hillerød underrettede derefter selv Falcks vagtcentral i Smørum, der straks fik indkaldt ekstra bemanding.

Annonce