Tyske turister hædret for at forhindre drukneulykke

Foto: Rigspolitiet

Da en 39-årig kvinde fra Bredebro søndag den 23. august gik i vandet ved Lakolk Strand, satte hun sig i en oppustelig lænestol. Den dag blæste en frisk østenvind, og kvinden i stolen blev hurtigt blæst væk fra kysten. Hun endte med at være i livsfare. At hun ikke druknede, skyldtes sandsynligvis en kvindelig tysk surfer, 42-årige Antje Bohnhardt, og en tysk mand, 28-årige Merten Jannsen.

De to har nu ved en lille ceremoni hos politidirektør Jørgen Meyer fra Syd- og Sønderjyllands Politi fået en dusør for deres livreddende indsats.

Det var kvindens mand, der stod på stranden og råbte, at hans kone var drevet til havs og ikke kunne komme ind. Kvinden var på det tidspunkt mindst 7-800 meter ude og drev stadig udad.

Merten Jannsen var på stranden med sin kæreste og forsøgte at svømme ud mod kvinden, der nu klamrede sig til den kæntrede stol. Merten Jansen måtte dog et stykke ude erkende, at han ikke havde kræfter til at indhente kvinden. Han fandt en sandbanke, hvor han kunne holde hovedet over vand og forsøge at lede andre ud til den nødstedte.

Antje Bohnhardt havde i mellemtiden også spottet kvinden, hvorefter hun satte sit surfbræt i vandet og krydsede ud mod hende. Der måtte flere forsøg til, før hun kunne komme på læsiden af kvinden.

Erfaren livredder

Heldigvis har Antje Bohnhardt taget kurser i livredning, og hun sørgede for selv at holde afstand til den panikslagne kvinde, som ikke kan svømme. Samtidig forsøgte hun at overtale kvinden til at slippe den oppustelige stol og holde fast i surfbrættet.

Til sidst lykkedes det Antje Bohnhardt at få kvinden til at holde i surfbrættet, men kvinden formåede ikke aktivt at hjælpe med til at sejle ind mod land. Derfor måtte Antje Bohnhardt svømmende trække både brættet og kvinden op mod vinden og ind mod land. Det så Merten Jannsen, som svømmede dem i møde og hjalp med at trække surfbrættet ind til bredden.

Hele redningsaktionen varede op mod en time, og Merten Jannsen måtte vel oppe på stranden lægge sig i sandet med voldsomme kramper i benene, fortæller han.

”Vi skylder jer stor tak for, at I reagerede og gjorde det, der skulle til for at redde kvinden”, sagde politidirektør Jørgen Meyer, da han overrakte en lille økonomisk erkendtlighed til hver af de to samt en buket blomster.

Annonce