3F: Politikere spreder myter om Samaritens farvel

Efter det fejlslagne udbud af ambulancekørslen i Region Sjælland har regionspolitikerne søgt at placere skylden hos 3F, Dansk Industri og Falck – og samtidig har politikerne frikendt sig selv for alt ansvar. Men fagforeningen 3F betegner nu politikernes forklaringer som “myter i metermål”, og ifølge 3F burde politikerne indse, at de simpelthen valgte et tilbud, som ikke hang sammen.

Mandag 12. januar 2009 sendte Samariten et blev til Region Sjælland, hvor selskabet bad om at blive løst fra sit bud på ambulancekørslen. Firmaets forklaring var mangel på penge og manglende overenskomst med 3F. Men dokumenter, som 3F har fået aktindsigt i, viser, at Samariten i samme døgn var gang med en lignende snak med Region Hovedstaden – selv om Samariten her allerede havde fået en overenskomst på plads med FOA. Ifølge 3F viser det tydeligt, at det ikke var problemer med overenskomsterne, som fik Samariten til at forlade Danmark, for i så fald skulle Samariten have holdt fast i Region Hovedstaden.

Hos 3F mener man derfor, at politikerne i Region Sjælland producerer myter i metermål ved at placere skylden for Samaritens samenbrud hos blandt andet 3F. “I København havde Samariten fået en billig overenskomst med FOA. Det viser klart, at man ikke kan give 3F skylden for, at alt gik galt. Det er for længst gået op for borgerne, at Samaritens bud ikke hang sammen. Det samme burde politikerne indse”, siger formanden for 3F”s Transportgruppe, Jan Villadsen, til Fagbladet.

Jan Villadsen har tidligere påpeget, at Samariten trak sig fra Region Midtjylland allerede inden der var indledt realitetsforhandlinger med 3F.

Annonce