85 procent af ambulanceredderne planlægger at stoppe inden hjemtagning

Kun 28 af Hovedstadens Beredskabs ambulancereddere planlægger at skifte til Region Hovedstadens Akutberedskab eller Falck, når Hovedstadens Beredskabs ambulancekontrakt udløber i februar 2023. Det viser en intern rundspørge, hvor 150 reddere angiver, at de ønsker et andet job.

Den ambulancekørsel, som i dag udføres af Hovedstadens Beredskab, overgår i 2023 til primært Region Hovedstadens Akutberedskab som led i en hjemtagning. En mindre del af kørslen overgår til Falck.

Men de ca. 220 ambulancereddere hos Hovedstadens Beredskab står ikke i kø for at skifte arbejdsgiver. Der viser en intern rundspørge, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Blandt de 178 reddere, som har svaret, oplyser 18, at de har planer om at lade sig virksomhedsoverdrage til Region Hovedstadens Akutberedskab. 10 svarer, at de er interesserede i at skifte til Falck. Men tilbage er altså 150 ambulancereddere, der har svaret, at de ønsker andre job end som ambulanceredder i Region Hovedstaden. Det kan f.eks. være fortsat ansættelse i Hovedstadens Beredskab eller ansættelse i en anden region. Hovedstadens Beredskab har tidligere oplyst, at medarbejdere, der både er uddannede brandfolk og ambulancereddere, garanteres ansættelse som brandfolk efter 1. februar 2023. Ambulancereddere, der ikke allerede er uddannet brandfolk, bliver tilbudt branduddannelse i perioden frem til 1. februar 2023.

Annonce