Badegæster kan få en introduktion til genoplivning

Arkivfoto

40 pct. af danskerne vurderer selv, at de er overvejende dårligt eller meget dårligt klædt på til at yde genoplivning. Men på 27 badesteder i Danmark vil det i uge 29 være muligt at modtage undervisning i basal genoplivning. Det er Hjerteforeningen, der inviterer alle interesserede til en snak med en instruktør i genoplivning om, hvad man egentlig gør, hvis en person falder om med hjertestop.

For mange danskere er sommeren lig med sol, badning og afslapning, og for en stor dels vedkommende foregår det ved en af de populære danske strande og badesteder rundt om i landet. Men i år kan solbadningen for en kort stund udskiftes med vigtig viden om genoplivning.

På 27 badesteder i Danmark vil det nemlig være muligt at modtage undervisning i basal genoplivning i uge 29, så man kan træde til, hvis uheldet er ude.

Det er Hjerteforeningen, der inviterer alle interesserede til en snak med en instruktør i genoplivning om, hvad man egentlig gør, hvis en person falder om med hjertestop – og alle er velkomne, fortæller Rikke Primdahl, der er seniorprojektleder for Hjerteforeningens akutindsats.

”Hjertestop sker hele året rundt over hele landet. Derfor er det vigtigt, at man ved, hvad man skal gøre, hvis uheldet skulle være ude, så jeg kan kun opfordre til, at man kortvarigt bytter badebolden ud med en hjertestarter og får lært, hvordan man redder liv”, lyder det fra Rikke Primdahl.

I en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Hjerteforeningen svarer 78 procent af danskerne, at de ville træde til og yde genoplivning så godt, som de nu kunne, hvis uheldet var ude. Men desværre føler en stor del af danskerne sig ikke godt nok rustede. 40 procent af danskerne vurderer selv, at de føler sig overvejende dårligt eller meget dårligt klædt på til at yde genoplivning, hvis et medmenneske faldt om på gaden.

Annonce