BIOS-sag koster Region Syddanmark 5 mio. kr. til advokater

Sagen om BIOS’ overtagelse af ambulancekørsel og sygetransport i Region Syddanmark har været dyr for regionen. Problemerne med BIOS’ manglende overholdelse af kontrakten har således medført behov for massiv juridisk rådgivning, og frem til november 2015 har regionen betalt 5 mio. kr. til Kammeradvokaten. Samtidig bekræfter regionen, at man overvejer et sagsanlæg mod BIOS.

BIOS og Region Syddanmark er enige om, at BIOS ikke fuldt ud lever op til kontrakten om ambulancekørsel og sygetransport i størstedelen af Region Syddanmark. Op til kontraktstarten den 1. september 2015 førte afsløringer om massive mangler i bemandingen til overvejelser om, at kontrakten skulle opsiges, og siden da har der været sat spørgsmålstegn ved, om regionen handler i strid med udbudsreglerne ved at acceptere, at BIOS leverer et dårligere beredskab end krævet i det oprindelige udbud.

Undervejs i denne proces har Region Syddanmark trukket på juridisk rådgivning fra Kammeradvokaten, og det bliver dyrt for skatteborgerne regionen. I 2015 har Region Syddanmark således fået juridisk rådgivning vedrørende ambulancekørsel og sygetransport for ikke mindre end 5,2 mio. kr. Det dækker kun perioden frem til november, da der endnu ikke er faktureret for december.

Region Syddanmark bekræfter samtidig, at regionen overvejer et sagsanlæg mod BIOS. Regionen har nemlig afvist at udlevere den korrespondance, som regionen har haft med Kammeradvokaten. Det sker under henvisning til, at korrespondancen er til ”brug i retssager eller ved overvejelse af, om retssag bør føres”.

Annonce