Stormøder skal genoprette reddernes tillid til BIOS

Arkivfoto

BIOS vil i løbet af de næste 14 dage invitere de syddanske ambulancereddere til tre stormøder, hvor redderne kan få svar på de spørgsmål, de har. Møderne har til formål at genoprette genoprette tilliden mellem ambulanceredderne og BIOS, der skal overtage størstedelen af ambulancekørslen i Region Syddanmark fra 1. september 2015.

Stormøderne er aftalt på et møde her til formiddags mellem BIOS og formandsskabet i Region Syddanmarks præhospitale udvalg.

Thyge Nielsen (V), der er formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg, havde taget initiativ til dagens møde, efter at syddanske reddere i de seneste dage i flere henvendelser til medlemmerne i regionsrådet har givet udtryk for,  at reddernes tillid til BIOS er væk. Ud over Thyge Nielsen deltog næstformand i det præhospitale udvalg Andrea Terp (S) i mødet med BIOS.

På mødet med BIOS blev der aftalt, at BIOS i løbet af de næste 14 dage inviterer de syddanske reddere til tre stormøder i henholdsvis Odense, Esbjerg og Aabenraa. På møderne vil BIOS svare på de spørgsmål, som redderne har. På møderne vil sundhedsfaglige medarbejdere fra Region Syddanmark være til stede, og 3F vil også blive inviteret.

”Det er dybt alvorligt, når redderne melder ud at deres tillid til BIOS er væk. Vi har haft en god og konstruktiv snak med BIOS i dag. Det korte af det lange er, at BIOS har vundet opgaven med at køre ambulancerne i Region Syddanmark fra 1. september – så vi skal bare have det her til at fungere. Jeg fornemmer, at der er mange misforståelser mellem redderne og BIOS. De misforståelser skal vi have ryddet af vejen. Derfor har vi aftalt med BIOS at de inviterer til stormøder, hvor redderne kan få svar på deres spørgsmål”, siger Thyge Nielsen oven på dagens møde med BIOS.

I deres henvendelser til regionsrådet har redderne stillet en række spørgsmål. De spørgsmål vil der blive svaret på ved stormøderne ligesom redderne vil få et skriftligt svar fra regionen på deres henvendelse.

”Vi stiller gerne op og svarer på reddernes spørgsmål i en direkte dialog med dem, hvor også repræsentanter fra deres fagforening og regionen er tilstede. Vi ser frem til gode konstruktive møder”, siger Morten Hansen, direktør i BIOS.

Udvalgsformand Thyge Nielsen orienterer de øvrige medlemmer i det præhospitale udvalg om aftalerne med BIOS på udvalgets ordinære møde, som bliver holdt i eftermiddag i Horsens.

Annonce