Eksperter: Samariten var useriøs

Samariten forklarede i dag til Region Sjællands politikere, at 3F har krævet en væsentligt dyrere overenskomst end Falcks nuværende – og at det er årsagen til, at Samariten nu trækker sig. Men det afviser 3F, og fagforeningen bakkes op af arbejdsmarkedsforskerne Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet og Jørgen Steen Madsen fra Københavns Universitet.

“De har gabt over noget, de ikke kunne magte. De har afbrudt forhandlingerne om overenskomsten, nærmest før de kom i gang, og har ikke ført dem på en seriøs måde”, siger Jørgen Steen Madsen til Jyllands-Posten.

Hans kollega, Flemming Ibsen fra Aalborg Universitet, undrer sig over, at Samariten overhovedet har givet et bud på ambulancekørslen uden at have en overenskomst. “Det fatter jeg ikke. På den måde afgiver man et tilbud i blinde uden at vide, hvad ens udgifter bliver bagefter. Det tyder på, at de har vundet udbuddet, fordi de troede, at de kunne lave en billigere overenskomst. Det er hverken sandsynligt, at 3F vil være med til det, eller særlig professionelt”, siger Flemming Ibsen.

Annonce