Falck får forlænget ambulancekontrakt i Region Syddanmark

Regionsrådet i Region Syddanmark har besluttet at udnytte en option i regionens nuværende ambulancekontrakt med Falck, således at kontrakten forlænges med yderligere et år. Dermed skal Falck varetage ambulancekørsel, liggende sygetransport og teknisk disponering på AMK-vagtcentralen frem til september 2015. Regionen har således næsten to år til at gennemføre det næste udbud af det præhospitale beredskab.

Driften af Region Syddanmarks præhospitale beredskab var i udbud i 2008, og her vandt Falck alle tre udbud, som omfattede henholdsvis akut ambulancekørsel, liggende sygetransport og drift af den nye AMK-vagtcentral i Odense. Falck var eneste byder på ambulancekørsel og liggende sygetransport, mens også sikringsvirksomheden G4S havde budt på driften af AMK-vagtcentralen.

Den oprindeligt fire-årige kontrakt trådte i kraft den 1. september 2009, og med en værdi på 2 mia. kr. var der tale om Falcks største enkeltkontrakt nogensinde.

I januar 2012 besluttede Region Syddanmark at udnytte en option i kontrakten og forlænge løbetiden med et år til 1. september 2014, og nu forlænges kontrakten altså med yderligere et år, så den først udløber den 1. september 2015.

Annonce